• +40 773 787 071
  • contact@rupigabor.ro

Asociația ,,Zâmbește Pentru Viitor Brașov

"Faptele bune se întâmplă atunci când oamenii se unesc pentru aceleași scopuri".
UN NOU ÎNCEPUT

         Am fost de multe ori debusolat, nu știam cu cine să vorbesc, încotro să mă îndrept, în cine să am încredere și în cine să nu am încredere, eram supărat, trist, revoltat poate și frustrat că nu am avut la cine să cer un sprijin real, mai trist, când vedeam că toți încercau să tragă de mine, să-și facă publicitate, dar concret nu mă ajutau cu nimic, decât promisiuni deșarte, atunci când eu aveam nevoie de o vorbă, de-o mângâiere, de-o farfurie de mâncare, o apa sau un ceai, de un culcuș cald, de un prieten adevărat, dar toate astea nu erau decât în mintea mea, parcă își doreau să vadă cum mă chinui, deveneam ca o fiară, care încerca să supraviețuiască vieții, de zi cu zi, fară un sprijin concret și real. O parte din aceste experiențe, m-au ajutat să mă gândesc, cât de important este să îți ajuți aproapele. Mă gândesc că chiar și tu poți fi în locul acelei persoane necăjite, care ar putea cere sau ar avea nevoie de o prietenie, de un sprijin, de cineva care să te asculte, sau poate că ai nevoie de-o iubire amicală, de care duceai lipsă în interiorul tău, dar nu știai de la cine să o primești, într-o lume în care ești  singur și fară părinți. 

       Cu ajutorul unor oameni cu suflet mare, prieteni care mi-au fost alături, cu foști colegi și prieteni de cămin, am hotărât să înființăm Asociația Zâmbește pentru Viitor Brașov – AZPV care a luat naștere în data de 11.05.2015, la Brașov.

       Astăzi, sunt Membru Fondator, având Funcția de Președinte al asociației și coordonator de Proiecte în cadrul asociației. Am fost convinși că putem veni în sprijinul tinerilor aflați în situațile de risc, a cazurilor sociale, să nu mai treacă și viitorii copii prin problemele pe care le-am întâmpinat și noi, în afara căminului. Este un fapt deja cunoscut că majoritatea tinerilor nu au o ţintă în viaţă atunci când sunt nevoiţi să părăsească centrele de plasament şi pot deveni cu uşurinţă, victimele infractorilor: (trafic de persoane, droguri, alcool ) precum şi autorii unor fapte penale sau antisociale, de cele mai multe ori din cauza lipsei unui statut social care să le ofere siguranţa zilei de mâine. Pentru a nu cădea victimele societații, le oferim o mână de ajutor, prin auto-gospodărire, în viaţa de zi cu zi, prin programele educative şi de informare, finalizarea studiilor, absolvirea unei școli profesionale sau diferite cursuri de calificare, dar și să continue cu studii de lungă durată, să aibă încredere în ei,  pentru obţinerea unui loc de muncă. Prin dezvoltarea pe plan profesional, prin formarea unui statut social, împreună le ușurăm puțin viața, cu o rază de speranță pentru viitor, ceea ce este o realizare imensă și o bucurie sufletească pentru ambele părți.

       Cinci ani de activitate, am ajutat peste 800 de tineri din centrele de plasament sau cu probleme sociale grave, provenind din familii defavorizate, din comunitatea brașoveană prin diferite programe și proiecte bine organizate de către oamenii în diferite domenii prin Asociația ,,Zâmbește Pentru Viitor”.


         CÂND LUMEA N-ARE UN ZÂMBET, ÎMPREUNÃ DĂRUIM UNUL DE-AL NOSTRU

Asociația Zâmbește Pentru Viitor
Translate »